Известие

Collapse
No announcement yet.

хидравлика? - нещо ми причуква волана

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• хидравлика? - нещо ми причуква волана

Колеги, когато колата е запалена и не е в движение, като помрудна съвсем леко волана наляво-надясно , усещам едно причукване ,леко прискърцване. Дали е хидравлика или някои болт по окачването, кормилен накрайник?Някой имал ли е същите симптоми?
    1.6 boxer 103 hp/96 godina

Вероятно е от окачването.
    "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
    Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
    Opel Astra J GTC

Comment

Аз съм така от известно време, но в сервиза ми казаха, че понеже е едва доловимо, е трудно да се каже откъде е. Казаха да карам докато се разхлопа както му е редът
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

залагам на рейката
        sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Какво пречи да е накрайник? хем е и по-евтин
          _______
          146 JTD - ex

Comment

принципно нищо не пречи да е накрайник, но ако в твоя случай това едвадоловимо тропане се окаже накрайник бих си сменил сервиза моментално, защото тук става въпрос управлението на кола, която се кара на скорост. и как може да се прецени кое разтропване е как си трябва? кагото решиш да завиеш, а колата продължи на право ли?
            sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Е как можеш да разбереш кой е накрайникът, ако пука една доловимо и то по 2 пъти макс на месец? Няма луфт като се вдигне колата, няма скъсано маншонче Аз съм сменял веднъж накрайник на тая и знам квое да лопа яката
              _______
              146 JTD - ex

Comment

Може да е от тампона на амортисьора, ако има проблем с лагерчето вътре в тампона след време се получава луфт и скърца на гума или по-скоро леко прецъква.
                Alfa Romeo 146 1.6 T. Spark / 1997

Comment

не виждам течове по рейката, нямам загуба на масло.ще видим, като я закарам на сервиз, но тези дни нямам време и затова реших да питам дали е спешно!

Comment

И аз мисля, че е рейка щом причуква при въртене на волана от място.
                    ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                    sigpic
                    ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

a шарнир?някои хора са сменяли шарнир при подобни симптоми.

Comment

гледам, че доста хора са имали съшия проблем, но никой не е писал какво се е оказало след ремонта и ефекта от него???????

Comment

За да не се чудиш какво ти чука хвани някой да ти върти волана,а ти хвани накрайника.Разбития се усеща веднага
                          RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                          0899832271 Сашо

Comment

благодаря на лисан. като го хванах стабилно(накрайника)спря да чука волана. разбрах - това е.дано тези дни да иам време да го сменя. то не е чак толкова сложно.

Comment

виш си ролките на хидравличниа ремак и аз биах така но го оправих

Comment

Working...
                              X